Pravila i uvjeti

ZAŠTITA PODATAKA

Pohranjivanje pristupnih podataka u log-datotekama poslužitelja
Možete posjetiti naše web stranice bez davanja Vaših osobnih podataka. Pohranjujemo samo pristupne podatke u takozvanim log-datotekama poslužitelja, kao npr. nazive zatražene datoteke, datum i vrijeme zahtjeva, količinu prenesenih podataka i korištenog providera. Ovi podaci se evaluiraju isključivo u svrhu osiguranja neometanog rada stranice i poboljšanja naše ponude i ne dopuštaju nam donošenje zaključaka o Vašim osobnim podacima.

Prikupljanje i korištenje podataka u svrhu izvršenja ugovora i prilikom otvaranja korisničkog računa
Prikupljamo osobne podatke, kad nam ih Vi u okviru Vaše narudžbe, prilikom stupanja u kontakt s nama (npr. preko kontaktnog formulara ili elektronske pošte) ili prilikom otvaranja korisničkog računa dobrovoljno priopćite. Koji se podaci prikupljaju, vidljivo je iz odgovarajućih obrazaca za unos. Podatke koji nam Vi priopćite koristimo za odvijanje ugovora i obradu Vaših upita. Nakon potpunog odvijanja ugovora ili brisanja Vašeg korisničkog računa će Vaši podaci biti blokirani za daljnju uporabu i nakon isteka porezno- i trgovačko pravnih rokova obrisani, ukoliko niste izričito dali odobrenje za daljnje korištenje Vaših podataka i ukoliko ne zadržavamo pravo na daljnje korištenje podataka, koje je zakonski dozvoljeno i o kojem ćemo Vas u nastavku obavijestiti. Brisanje Vašeg korisničkog računa je moguće u svakom trenutku i može biti izvršeno porukom poslanom dolje navedenom kontaktu ili za to predviđenom funkcijom u korisničkom računu.

Upotreba kolačića
Da bismo posjetu našoj web stranici učinili atraktivnom i omogućili korišćenje određenih funkcija, na raznim stranicama koristimo takozvane kolačiće (cookies). Kod njih se radi o malim tekstovnim datotekama, koje se memoriraju na Vašem krajnjem uređaju. Neki od kolačića koje upotrebljavamo će nakon završetka Vašeg rada u pregledniku, dakle nakon zatvaranja preglednika, biti opet izbrisani (takozvani kolačići sjednice). Drugi kolačići ostaju na Vašem krajnjem uređaju i omogućuju nam da Vaš preglednik prilikom Vaše sljedeće posjete opet prepoznamo (persistentni kolačići). Vaš preglednik možete podesiti tako, da budete obaviješteni o postavljanju kolačića i u svakom pojedinom slučaju odlučite o prihvatu istih, ili prihvat kolačića generalno ili za određene slučaje isključite. U slučaju neprihvaćanja kolačića funkcionalnost naše web stranice može biti ograničena.

Upotreba Facebook Plugin-a
Na našoj web stranici se koriste takozvani Social Plugins društvene mreže Facebook, kojom rukovodi društvo Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA („Facebook“). Ovi Plugin-i su označeni Facebook logotipom ili dodatkom „Društveni Plug-in Facebook-a“, odnosno „Facebook Social Plugin“. Pregled Facebook Plugin-a i njihov izgled možete pronaći ovdje: http://developers.facebook.com/plugins

Kada pozovete stranicu naše web pojave, koja sadrži takav Plugin, Vaš preglednik će stvoriti neposrednu vezu s poslužiteljima Facebook-a. Sadržaj Plugin-a Facebook prosljeđuje direktno Vašem pregledniku i unosi ga u stranicu. Kroz ovaj unos Facebook dobiva informaciju, da je Vaš preglednik pozvao odgovarajuću stranicu naše web pojave, i onda kada nemate Facebook profil ili kada u tom trenutku niste ulogirani u Facebook. Ovu informaciju (uključujući Vašu IP-adresu) Vaš preglednik prenosi direktno na poslužitelj Facebooka u SAD i tamo pohranjuje.

Ako ste ulogirani u Facebook, onda Facebook posjetu naše web stranice neposredno može dodijeliti Vašem Facebook profilu. Kada interagirate s Plugin-ima, na primjer kada aktivirate gumb „Sviđa mi se“ ili date komentar, odgovarajuća informacija će također biti direktno prenesena serveru Facebooka i tamo pohranjena. Informacije će osim toga biti objavljene na Vašem Facebook profilu i prikazane Vašim Facebook prijateljima.

Svrhu i obim prikupljanja podataka i daljnju obradu i korištenje podataka od strane Facebooka, kao i Vaša prava i mogućnosti podešavanja u svrhu zaštite Vaše privatne sfere molimo potražite u napomenama o zaštiti podataka u okviru Facebooka: http://www.facebook.com/policy.php

Ako ne želite, da Facebook podatke prikupljene preko naše web pojave neposredno poveže s Vašim Facebook profilom, morate se prije Vaše posjete našoj web stranici izlogirati iz Facebooka. Učitavanje Facebook Plugina možete koristeći Add-On za Vaš preglednik i potpuno spriječiti, npr. pomoću funkcije „Facebook Blocker“ (http://webgraph.com/resources/facebookblocker/) oder dem Skript-Blocker „NoScript“ (http://noscript.net/).

Pravo na informaciju i mogućnost kontakta
Imate pravo na besplatne informacije o podacima povezanim s Vama koji su pohranjeni, kao i eventualno pravo na ispravak, blokadu ili brisanje tih podataka. Kod pitanja u vezi prikupljanja, obrade ili korištenja Vaših osobnih podataka, kod obavjesti, ispravaka, blokade ili brisanja podataka kao i opoziva danih pristanaka ili prigovora protiv određene upotrebe podataka molimo da nas kontaktirate.

KORIŠTENJE WEB SHOPA/STRANICE
Za korištenje/kupovinu preko web shopa/stranice potrebno je registrovati se kako korisnik.

Korisnici samovoljno, za svoju potrebu i na svoju odgovornost prihvataju korištenje svih sadržaja dostupnih na web shopu/stranici biocbd.ba

Zabranjeno je korištenje specijalizovanih programa (robota, crawlera) radi preuzimanja sadržaja sa stranice. Hakerski napadi s ciljem onesposobljavanja stranice također su strogo zabranjeni. Svako nedozvoljeno korištenje web stranice smatra se kršenjem pravila i podložno je tužbi.

OPĆI UVJETI
Nakon izvršene narudžbe i njenog prijema na e-mail sajta, narudžba je neopoziva.
Prodavač se obavezuje da naručene proizvode dostavi i isporuči ispravne u predviđeno i dogovoreno vrijeme.
Za sve narudžbe vrijednosti preko 100,00KM, na području cijele Bosne i Hercegovine, dostava je besplatna. Za narudžbe vrijednosti do 100,00KM trošak poštarine iznosi 8,00KM,

Prodavač je dužan da obavijesti kupca o svim promjenama do kojih dođe. Sve eventualne promjene, osim promjena vezanih za isporuku, se ne odnose na već potvrđene narudžbe. biocbd.ba zadržava pravo da bez predhodne najave i obavještenja promijeni ova pravila i uslove korištenja. biocbd.ba zadržava pravo da odbije pružanje usluge, otkaže narudžbu, isporuku, ili ugasi nalog korisnika, ukoliko utvrdi da je došlo do povrede ovih pravila i uslova korištenja. Kupac, odnosno korisnik biocbd.ba online trgovine prihvata ove uslove i pravila korištenjem biocbd.ba online trgovine.

Troškove poštarine od 01.01.2020. godine snosi kupac, a koji će biti jasno naznačeni i odvojeni od cijene artikla, ako drugačije ne bude definirano.

PRIVATNOST PODATAKA
Za uspješnu obradu narudžbe potrebni su ime i prezime kupca, adresa, e-mail i telefon. Uz pomoć tih podataka moguće je isporučivanje željene robe, kao i obavještenje kupca o trenutnom statusu narudžbe.

biocbd.ba se obavezuje da će čuvati privatnost svih svojih kupaca. Prikupljaju se samo neophodni, osnovni podaci o kupcima/korisnicima i podaci neophodni za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Kupcima je ponuđena mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje biocbd.ba koristi za marketinške kampanje. Svi podaci o kupcima/korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u biocbd.ba odgovorni su za poštovanje propisa o zaštiti privatnosti.

Pored navedenih, prikupljamo, analiziramo i obrađujemo podatke o proizvodima koje naši posjetioci traže i kupuju, kao i o stranicama koje posjećuju. Te podatke koristimo da bismo poboljšali ponudu i izgled naših stranica, i omogućili kupcima/korisnicima jednostavnije korištenje i sigurniju i udobniju kupovinu.

Obavezujemo se da prikupljene podatke ne koristimo ni u koje druge svrhe.

OPISI (SPECIFIKACIJE) PROIZVODA
biocbd.ba nastoji da pruži opise i specifikacije proizvoda što tačnije i jasnije. biocbd.ba opise i specifikacije proizvoda unosi na osnovu podataka koje dobije od svojih dobavljača. biocbd.ba ne garantuje da su svi navedeni podaci u vezi proizvoda 100% tačni, kompletni, pouzdani i bez grešaka.

CIJENE PROIZVODA
Cijene proizvoda na biocbd.ba navedene bez uračunatog PDV-a. biocbd.ba ima pravo da otkaže narudžbu ukoliko je na web shopu došlo do grube greške, odnosno postavljanja različite cijene za artikal od važeće. Npr. ako se stavi cijena za artikal 100,00 KM umjesto 1000,00 KM i sl. Valuta plaćanja na biocbd.ba je KM (BAM) – konvertibilna marka. To je i jedina valuta kojom se može plaćati u biocbd.ba.

NAČIN NARUČIVANJA
Sve pošiljke koje zaprimimo radnim danima do podne šaljemo isti dan. U skladu sa ovim proizvodi će biti na Vašoj lokaciji u roku od 2-3 dana. Uz svaku narudžbu dobijate fiskalni račun. Za eventualna kašnjenja od strane brze pošte ne odgovaramo.

GARANCIJE
Svaki proizvod kupljen u biocbd.ba ima određenu važeću garanciju. Da biste ostvarili garanciju na neki proizvod potrebno je da se pridržavate pravila koja su istaknuta na samim garancijama koje dobijete. Garancija vrijedi uz račun izdan od strane Monroe Media d.o.o. Garancije koje biocbd.ba pruža za artikle su garancije koje daje proizvođač, odnosno dobavljač. Nakon otvaranja artikla, garancija prestaje da važi. Svi artikli su pažljivo upakovani i slikani kao dokaz pošiljke. Za eventualne štete prouzrokovane od strane brze pošte ili krajnjeg potrošača ne odgovaramo.

NAČIN PLAĆANJA
Gotovinom prilikom pouzeća.

DOSTAVA
Putem brze pošte. Cijena iznosi 8,00KM i obračunava se na kraju kupovine.

REKLAMACIJE
Za sve reklamacije, primjedbe i sugestije pišite nam na info@biocbd.ba

VLASNIK STRANICE
Monroe Media d.o.o. Zenica
Donji Čajdraš 52
72000 Zenica
Bosna i Hercegovina

PODRŠKA – CUSTOMER SUPPORT
Podrška kupcima – Customer support pomoći će Vam pri odabiru proizvoda prema Vašim potrebama i pružiti sve potrebne informacije koje će olakšati Vašu kupovinu.

RADNO VRIJEME
Radno vrijeme biocbd.ba online trgovine je 24/7/365, tj. non-stop. Radno vrijeme za Podršku kupcima – Custommer support je svakim danom od 09-17h.

Close
Navigation
Close

Moja korpa

Close

Lista želja

Dobrodošli u BioCBD klub!

Šifra će biti poslana na vašu email.

Već imate račun?

Close

Categories